Vandring till Kalltjärn och KFUM:s stuga

Halv tio lördagen 20 oktober samlades 15 medlemmar på parkeringen vid Blankhults skola och vandrade därifrån till KFUM:s stugor vid Kalltjärn. Väl framme såg vi att flaggan var hissad, varpå KFUM:s Lars Hellstrandh och Lasse Arlebo hälsade oss välkomna in i den största och äldsta av stugorna. Till sprakandet och värmen från en bergslagskamin berättade Lars och Lasse för oss om stugan, från dess tillkomst på 1930-talet till idag.
Medan vi åt vår fika, KFUM bjöd på en rejäl sådan, samtalades det om allehanda spännande ting och äldre kartor och fotografier från trakten skickades runt bordet.
Fram emot elva, halv tolv-tiden visades vi först den mindre stugan och sedan bastun, närmast tjärnen. Varpå vi tackade Lasse Arlebo (Lars Hellstrandh hade strax dessförinnan önskat oss farväl) för den husesyn han och Lars bjudit oss på, tog farväl och styrde våra steg åter mot byn.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *